Print Friendly, PDF & Email

Reglement Squash competitie 2023 – 2024

1. Opgave voor de squashcompetitie gaat per speelronde. Je hoeft dus niet vanaf begin september mee te doen, je kan ook in een van de volgende rondes instappen. Kosten zijn € 10,00 euro per heel seizoen. Ook moet de speler ervoor zorgen dat de baanhuur gedekt is. Dit kan door middel van een abonnement, 10-rittenkaart of losse baanhuur.

2. Nieuwe leden beginnen in principe in de laagste poule. Mocht een debutant op een dergelijk hoog niveau zitten, dan kan diegene in een hogere poule worden geplaatst.

3. We spelen onze wedstrijden op de maandagavond. Bij veel animo kan er een tweede speelavond bijkomen.
– De wedstrijden starten om 19.30, 20.15 of 21.00 uur.
– Er zijn 4 squashbanen voor de competitie en 2 squashbanen voor recreanten.
– Wedstrijden kunnen verplaatst worden naar een ander dag/tijdstip.
– Dit kan alleen in overleg met de wedstrijdleiding.
– Let op: dit moet minimaal 3 dagen van tevoren worden aangepast.

4. Mocht je onverhoopt toch een wedstrijd beslist niet kunnen spelen dan moet je dit de tegenstander en de Stolp zo spoedig mogelijk laten weten. Dit moet minimaal 24 uur van tevoren gebeuren. Er kan worden ingehaald tot de laatste week van de laatste speelronde.

5. Wanneer er een wedstrijd niet wordt gespeeld verliest degene die de wedstrijd heeft afgemeld met 3-0. Zodra de wedstrijd ingehaald is, wordt de uitslag weer aangepast.
Let op; spelers zijn zelf verantwoordelijk om de uitslag te noteren op het scoreformulier bij de receptie van de squash

6. Er wordt gespeeld volgens de “best of five” en in het rallypoint systeem.
Er wordt gespeeld met let en stroke. Kom je er niet samen uit, speel dan een let.

7. Het wedstijdschema komen te hangen op het prikbord bij de squash tegenover squashbaan 7/8 en wordt tijdig via de mail verstuurd.

8. Naar gelang van het aantal spelers promoveren/degraderen er elke speelronde 1 à 2 spelers. De spelers promoveren/degraderen altijd aan het eind van een ronde. Bij gelijkspel tellen de tegengames. Als dit ook gelijk is telt het onderlinge resultaat.

9. De clubkampioen wordt aan het eind van het squashseizoen bepaald en is degene die over het seizoen de meeste rankingpunten heeft behaald.
Rankingpunten worden gehaald volgens het volgende principe : de laatst geëindigde van de laatste poule verdient 1 punt, de op 1 na laatste 2 punten….enz, tot aan de nr 1 van poule 1. Bij een gelijke stand worden de punten van alle speelrondes bepalend, mocht dat gelijk zijn dan tellen de minste tegenpunten.

Beker reglement

1. De bekerspeelrondes zijn aan het begin van het seizoen bekend. De speeltijden en tegenstanders worden tijdig vermeld op de publicatieborden in de Stolp en per e-mail.

2. Bekerwedstrijden kunnen NIET worden uitgesteld. In het geval van bijzondere omstandigheden kan er eventueel van tevoren worden gespeeld. Dit is in overleg met de wedstrijdleiding. Degene die om wat voor reden de bekerwedstrijd niet kan spelen doet niet meer mee voor de beker van dat seizoen.

3. Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de uitslag bij de medewerker van de Stolp op die avond.

onderlijn