Print Friendly, PDF & Email

Klimmen

De Stolp heeft twee klimwanden van ieder zeven meter hoog. Op de klimwanden zijn er meer dan 20 routes, elk herkenbaar aan een kleur, zowel gemakkelijke als moeilijke.

Klimmen is avontuurlijk, inspannend, spectaculair en voor iedereen.

Klimmen doe je met z’n tweeën, als jij klimt word je gezekerd door je partner en omgekeerd. Klimmen is daardoor erg veilig. Het is een combinatie van concentratie, kracht, lenigheid en doorzettingsvermogen.

Daarnaast is er nog een boulderwand van twintig meter lang. Boulderen is een specifieke klimvorm waarbij je laag bij de grond blijft, je hoeft dan niet te worden gezekerd.

karabiners

Jeugdklimfeestje

Lijkt het je leuk en spannend om aan een touw en met een gordel om te klimmen? Dat kan! Je kunt een klimfeestje geven in de Stolp.

Klimmen in onze klimwanden is helemaal niet gevaarlijk. Als je klimt heb je een klimgordel om waarmee je aan een touw vast zit. Een instructeur leert je de beginselen van het klimmen.

Deze klimles duurt ongeveer 75 minuten. Daarna krijg je een glas fris, patat met kroket of frikandel en mayonaise, curry en ketchup.

Reservering graag een week van tevoren. Minimaal vijf kinderen en leeftijd vanaf 10 jaar. Kosten 18,50 per kind.

Introduktieles

Voordat je gaat klimmen is enige basiskennis wel noodzakelijk. Bij de Stolp kun je een introduktieles volgen van 1,5 uur onder begeleiding van een instructeur.

Tijdens deze les word je geleerd aan te binden en te zekeren. Na deze les mag je een volgende keer zelfstandig klimmen, maar alleen onder toezicht van een instructeur.

Een introduktieles kost 15,50 minimaal vijf personen.

Moet ik wat meenemen?

Alleen je sportkleding, een lange- of driekwart sportbroek, een t-shirt en zaalsportschoenen. Het klimmateriaal gebruik je gratis van de Stolp bij een feestje of klimles.

onderlijn