RIVM richtlijnen per 1 juli

Voor restaurants, bars en cafés gelden vanaf 1 juli de volgende regels:

  • Uw gasten hebben allemaal een vaste zitplaats.
  • Er geldt geen maximumaantal personen. De grootte van uw ruimte bepaalt hoeveel gasten u mag ontvangen. De voorwaarde is dat uw gasten een reservering en vaste zitplaats hebben en u vooraf een gezondheidscheck doet bij elke gast. Doet u dit niet? Dan mag u maximaal 100 personen ontvangen. U moet zich altijd houden aan alle regels, zoals 1,5 meter afstand.
  • U zorgt dat de doorstroming goed is, bijvoorbeeld bij de entree en de toiletten.
  • U en uw medewerkers en gasten moeten zich houden aan de basisregels
  • Gasten moeten altijd 1,5 meter afstand houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).
  • Uw personeel moet altijd 1,5 meter afstand houden tot de gasten en het andere personeel.

Regels voor terrassen

Heeft u een horecaonderneming met terras, dan gelden vanaf 1 juli de volgende regels:

  • Uw gasten hebben allemaal een vaste zitplaats.
  • Er geldt geen maximumaantal personen. De grootte van uw terras bepaalt hoeveel gasten u mag ontvangen. De voorwaarde is dat uw gasten een reservering en vaste zitplaats hebben en u vooraf een gezondheidscheck doet bij elke gast. Doet u dit niet? Dan mag u maximaal 250 personen ontvangen. U moet zich altijd houden aan alle regels, zoals 1,5 meter afstand.
  • Uw gasten moeten zich houden aan de basisregels
  • Gasten moeten altijd 1,5 meter afstand houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden). U mag buiten ‘kuchschermen’ plaatsen als 1,5 meter afstand niet lukt.
  • Uw personeel moet altijd 1,5 meter afstand houden tot de gasten en het andere personeel.